Protokollplock 9/2010

Anteckningar från styrelsemötet den 30 september 2010

Närvarande: Micaela, Karola, Johan, Cecilia, Pia, Mona, Stefan och Niclas

 • Is-/sandplansärenden:
  – Nicke har besökt planen med Arne Liljeström för att kolla in lamporna och gjort en plan för hur man går vidare.
  – Någon kommer imorgon 1.10 med en väghyvel och jämnar ut planen en första gång. Efter det skaffas ytterligare ytmaterial och samma person gör en sista hyvling. Tio lass ytmaterial kostar 1500 euro + moms. Kostnad för hyvling är 80 euro per timme. Utöver det ännu nya lampor samt installation ca 700 euro. Konstaterades att det är en hel del pengar, men så många alternativ finns inte. Det viktiga är att det blir ordentligt gjort nu så att vi har en bra plan i många år framåt.
  – Nycklarna fortfarande okopierade. Bör åtgärdas.
  – Skogsreviret kommer eventuellt att göra ett ingrepp vid planen.
 • Anmälningsärenden: (datum och händelse)
  – 10-12.9 deltog Johan i föreningsfestivalen i Helsingfors.
  – 20.9 Utkörning av Byablad och verksamhetsberättelse
  – 25.9 Johan ritade marknadsrutor på sandplanen i Nickby
  – 26.9 Cecilia, Micaela och Johan visade platser på marknaden i Nickby från kl. 05.30
  – 28-29.9 uppsättning av dansaffischer (även andra kvällar)
 • Frågesport: oklart var uttagningstävlingarna skall hållas, men datum är i alla 25 oktober. Vi måste kolla med Suffen om det finns någon utsedd arrangör eller om vi skall sköta det. Johan kontaktar Carina. Vårt segrarlag från ifjol är redo att ställa upp i år igen. Stefan koordinerar de övriga lagen.
 • Nylands Svenska Ungdomsförbund väljer ny verksamhetsledare på lördag 2.10 om allt går enligt planerna. Då hålls även styrelsemöte.
 • Höstdansekonomi och lov: växelkassan skall ordnas, priserna håller fjolårets linje, så ungefär samma valörer behövs. Det nya biljettpriset 15 euro tas också i beaktande. Mona hämtar polislovet på torsdag från polisen i Nickby. Öllovet har inte kommit än…
 • Fotbollsplanshyra: S-V lagets hyra ännu obetald.
 • Städtalko där vi även går igenom vaktmästaruppgifterna ordnas 20.10 kl. 18.30.
 • En ansökan om understöd för förnyande av Viljans allmänna wc-utrymmen har lämnats in till Sparbanksstiftelsen. Tore W och Stefan L har deltagit i ett planeringsmöte och Micaela har sammanställt och lämnat in en budget och ansökan. Projektet går på ca 4200 euro. Renoveringen skulle ske ungefär 7.3 – 20.3 (efter Sopplopp och Vargspår). Tamburen blir ett senare projekt.
 • Nästa större barn-&ungdomsprogram är Halloween-discot 29.10. Pizza önskas till buffén!
 • Hjärtlunk söndag 3.10 kl. 11 start från Tallbåskis i Hertsby. Stefan ordnar rutten som kommer att vara helt ny. Frågor placeras ut längs rutten. Stefan har allt material.
 • Höstdans 9.10.2010: En hel del affischer är uppsatta, men det finns ännu kvar att sätta upp. Talko på fredag kväll med början kl. 18. Material från butiken och Viljan hämtas. Om möjligt åtgärdas lotterivinsterna redan på förhand. Smörgåstalko på lördag kl. 11. Lördag kväll sköts traditionellt. Arbetsturerna under kontroll. Huvudsakligen försöker vi tömma allt redan på lördag natt, men vid behov ordnas talko även på söndag. Städningen ingår i hyran. Högtryck är också under kontroll, de övernattar någonstans i skolcentrum, men vi måste ombesörja att de får duschmöjligheter. Annonser i Borgåbladet stor 2.7 och puff 7.10. Annons i Sipoon Sanomat 7.10 och i Vartti 6.7.
 • Teaterresa lördag 8 januari till Fanny & Alexander kl. 13 (matiné). 30 biljetter reserverade åt oss. Måste bekräftas senast 15 november. Förhandsreklam görs i sikte inom snar framtid. Likaså bokas en buss.