Rapport från Sibboturnering i fotboll

Thomas Taimitarha:

Årets Sibboturnering olidligt spännande!

lag-nsu-modell-2008_mediumÅrets Sibboturnering i fotboll för 6-mannalag bjöd på olidlig spänning eftersom NSU:s rutinerade lag (detta år tack och lov med flere avbytare), lyckades avancera vidare från gruppspelet och var faktiskt mycket nära kvartsfinalsplatsen.

Totalvinnare blev laget ”Blue Dipers” som även detta år förstärkt sin trupp med ett äkta Hollands-proffs…(!?)
Eftersom klasskillnaden mellan lagen är så stor, anser många av spelarna att turneringen kunde skilja på elit- och motions lag dvs. köra med 2 helt separata turneringar.

NSU som hamnade i grupp ”C” med lagen ”Jerusalem”, ”Pallojalat” och ”Hellboys” lyckades alltså efter morgonens hårda kamper bli nr 2 i sin grupp!Sedan mötte vi de mycket snabba och tekniska

”Wina-Team” som består 100% av spelare med ursprung från Vietnam. Denna match blev en riktig rysare som slutade med 1-1 vid fulltid efter kvittering av NSU i slutminuterna. Därefter följde straffläggning för att avgöra vinnaren.

Det stod 3-3 efter de inledande straffarna före NSU:s mycket rutinerade klippa ”Kapu” kunde avgöra
thrillern efter en lysande räddning av NSU:s keeper Markus som bäddade för denna fina seger.

Se videoclip från segermålet:
[flv:/material/2008_fotboll.flv 400 320]

Den sista matchen mot ”ÅIF” ledde vi länge med 2-1, men av någon märklig anledning vände turen oss slutligen ryggen och ÅIF lyckades vända matchen och gå vidare med siffrorna 3-2. Alla inom NSU:s tappra lag var trots allt mycket nöjda med dagens matcher och lagets fina resultat mot hårt motstånd!

Väl mött nästa år igen, ett stort tack till Stefan som lyckades skramla ihop så många spelare!

TT

stefan_i_samsprak_med_2007_vinnarna_aik_medium

Stefan i samspråk med fjolårsvinnarna AIK

blue-dipers-maskot_medium

Blue Dipers maskot