Högtidlig jubileumsfest

Lördagen den 19 maj firades högtidlig jubileumsfest på föreningslokalen Viljan med anledning av föreningens 110-årsjubileum.

Programmet inleddes med vackert klingande musik av Adelina Svärd på tvärflöjt och Maria Lammassaari på piano varefter föreningens ordförande Micaela Oljemark anförde ett hälsningstal och en historisk tillbakablick. Därefter uppträdde föreningens egen sångkör Den Goda Viljan med ”Söndagsmorgon” och ”Fjäriln Vingad”.

En skara duktiga elever från Borgby skola framförde därefter under ledning av Mathias Oljemark fyra sånger från musikalen ”Folk och rövare från Kamomilla stad” som visades tidigare i våras på Viljans scen.

Före kaffet och jubileumstårtan avnjöts fick vi ännu ta del av jubileumshistorik i musikalisk form, framförd av Den Goda Viljan och sångare från Sibbo Sångarbröder. De historiska händelserna hade omformats till en sångtext av B-C Oljemark.

I slutet av pausen fick vi ännu njuta av mera musik av Adelina och Maria och därefter stod det premieringar på programmet. Föreningen hade av Sibbo Ungdomsförbund anhållit om och beviljats 12 förtjänsttecken i brons och tre i silver. Suffens förtjänsttecken överräcktes av förbundsordförande Kjell Wikström. Nylands Svenska Ungdomsförbund hade beviljat fyra förtjänsttecken i brons som utdelades av förbundsordförande Karl-Erik Hermansson och verksamhetsledare Christoffer Isaksson.

Föreningens eget standar utdelades till sju personer och den unika jubileumsplaketten mottogs av fem personer. Premieringarna avrundades med mer musik av Den Goda Viljan varefter ordet var fritt. Föreningen uppvaktades av en lång rad föreningar och samfund såväl från Borgby och Hertsby, grannbyarna och även längre ifrån.

Efter uppvaktningarna avslutades festen med att alla unisont stämde upp i Modersmålets sång.

Som konferenciär för festen fungerade Kicka Lindroos och Johan Isaksson. Fotona i detta inlägg är tagna av B-C Oljemark, Johan Isaksson och Janne Järvinen. Fler foton infogas så fort vi får tag på alla bilder.