Redo för Sopplopp


Lördagskvällen förlöpte i Sopploppsförberedelsetalkots tecken på föreningslokalen Viljan. I år gick det ju lite mer på rutin än förra året, eftersom pausen mellan loppen nu var relativt kort. Det blåsiga vädret ställde till med lite extra utmaningar för spårdragarna, och således befann sig ine mindre än tre spårmaskiner förda av B-C, Timo och Stefan ute i terrängen. Skymningen hann säkert övergå i nattmörker innan de var färdiga, och i morgon i arla morgonstund återstår säkert ännu en tur innan spåren är färdiga för Sopploppet.

På Viljan var stämningen spänt förväntansfylld – hur många deltagare skall det bli i år? Blir det 50, 100, 150 eller klår vi rentav det gamla rekordet och blir fler än 180? Om ett dygn är vi betydligt klokare angående det. Må nu bli hur som helst, men ni är alla varmt välkomna på årets upplaga av Sopploppet!  Vädret ser ut att bli rätt så bra, och framför allt torrare än förra året då vintern plötsligt tog paus i samband med Sopploppet. Förhoppningsvis blåser det också lite mindre imorgon, så uppstår det inte problem med igenyrade spår.

Väderprognos för söndag 27.2.2011 (bild: Foreca.fi)

Vi ses imorgon från kl. 9 framåt! Läs mer som Sopploppet 2011 här »