På snöskor igen!

Framryckning så snön yr

Idag erbjöds NSU och HAF:en en ny möjlighet att få ett smakprov på snöskovandring. Trots det kalla och blåsiga vädret vågade sig tio personer (inklusive våra ypperliga instruktörer Timo och Marianne) ut på en tur. Ställvis hade den tidigare upptrampade stigen yrt ordentligt igen, men inne i skogen var föret mycket fint.

GPS-spår

Denna gång hade sekreteraren en gps-loggare på ryggen, så om ni klickar på bilden till vänster torde ni kunna se vår rutt från idag (som botten en satellitbild från Google Earth).

Vi följde rätt långt samma rutt som förra gången, men vi prövade också igen på att vandra i tidigare otrampad snö. Man kan nog konstatera att det finns rejält med snö på sina ställen. Sekreteraren hade denna gång taktikerat och placerat sig ganska långt bak i följet, så det var inte närapå lika tungt som förra gången.

Framme vid pausen fick vi en mycket trevligt överraskning då det serverades varm saft och grillad korv. Framryckningen i det uppfriskande vintervädret hade lockat fram aptiten och deltagarna lät sig väl smaka!

Än en gång vill vi framföra vårt tack till Marianne och Timo som tagit initiativet till snöskovandringarna och erbjudit oss denna möjlighet till lite annorlunda vinteraktivitet. Om ni har en grupp i er förening eller ert företag som vill pröva på snöskor kan vi varmt rekommendera deras tjänster. Information om praktiska arrangemang och prisuppgifter hittar ni här »

Här under ännu några bilder från dagens vandring:

Klara för start

Posering

Framme vid pausen

Varm saft och korv!