NSU i Sibbo-Aktia turneringen

NSU:s lag på Sibbo-Aktia turneringen

Den 13.6 arrangerades den traditionella Sibbo-cupen eller Sibbo-Aktia turnerigen för 7-mannalag. Detta år hade hela 24 lag anmält sig(!) och bland deltagarna fanns också 2 damlag. NSU ställde upp som vanligt, denna gång med x-antal inbjudna gäster och förstärkningar från bla. Box som lagkapten Nicklas Tåg lyckades värva i sista stund, undertecknad kallade också in en erfaren målvakt (Marko Juvonen, röd tröja bredvid Jocke Tåg på bilden) som med sina 196cm och 105 kilo gav laget tyngd i ryggen!. Ungfär hälften av NSU’s 2008 lag, inklusive lagkapten, ställde i år upp som ”NPI” dvs. man valde att representera Paipis denna gång..

Inlånad målvakt

Lagen delades upp i 8 olika grupper och efter inledande spel inom grupperna, gick man vidare enligt ett normalt cup-system. NSU mötte i sin grupp ”C” genast 2 mycket tuffa lag, ”FC Leguri” och ”Mopo” bestående av spelare från bla. Borgå Akilles och SV:s bästa lag från div 4. Bägge matcherna slutade dessvärre med en knapp förlust 0-1 trots ett hårt kämpande NSU. Den tredje motståndaren enligt cup-systemet blev laget ”FUTSAL 7”  som klart besegrades i den  stigande åskvärmen med siffrorna 4-0, lagkapten Tåg och undertecknad lyckades äntligen med att få bollen mellan stolparna!

Paus i åskvärmen

Den soliga och heta dagen avslutades med en ytterligare otursam 0-1 förlust mot laget ”SÖPA” från Söderkulla, men vi hade åter nått vårt mål, dvs. att vara bland de 8 bästa! En fin insats av ett lag som är med för att ha roligt och som ändå lyckades bra mot spelare från div. 4 nivå. Hela turneringen vanns av laget ”AIK” som oftast är med och slåss om medaljplatserna. De flesta deltagare fortsatte kvällen i Nickbys diverse barer… Hade kanske varit bra om arrangören skulle sätta en gräns för vilken nivå denna turnering skall ligga på för att det hela INTE får en för allvarlig prägel?

Väl mött trots allt nästa år!

Thomas Taimitarha