Skogsbrand i skogen bakom Viljan

Idag brann det i ca en hektar av skogen bakom föreningslokalen Viljan. Många förbipasserande reagerade på det stora antalet brandbilar på Viljans gård, men det var alltså inte föreningslokalen som stod i direkt fara. Lokalen stod dock enligt uppgift till brandmännens förfogande.

Henrik Westermark skriver om branden på Borgåbladets webbsida:

SIBBO. För ett par dagar sedan lekte ett par pojkar i sin koja i skogen bakom föreningslokalen Viljan i Borgby. De ordnade till en liten brasa och hade det trevligt som pojkar har i den åldern en vacker vårdag i skogen.
På torsdagen märkte en granne att det brann i skogen och larmade brandkåren. Elden spred sig fort, och brandingenjör Jorma Kuikka säger att elden i den ganska byiga vinden i början spred sig snabbare än de första brandmännen hann släcka.
– Totalt brann väl omkring en hektar skogsmark, säger han.
Räddningsverkets enhet i Sibbo var på plats tillsammans med FBK-are från Borgby, Paipis, Box, Kallbäck, Hangelby och Savio, och tankvagnar från Borgå, Mellannyland och Nickby-Kyrkoby FBK.

Pojkarna som väl var orsak tillbranden gjorde sedan sitt bästa för att rätta till felet. De kom med och släpade slangar, och Kuikka säger att de nog i fortsättningen kommer ihåg hur man handskas med eld i skogen.

Nedan några bilder fotade av Yasha T!

dsc00541.JPG dsc00540.JPG dsc00539.JPG